Nova generacija najmanjeg i najlakšeg laserskog skenera je stigla.

Leica BLK360 laserski skener

Potpuno novi Leica BLK360 je napredni precizni laserski skener. Pritiskom samo na jedno dugme korisnik može da snimi oblak tačaka i sfernu panoramsku fotografiju  za samo dvadeset sekundi – 5 puta brže nego sa prethodnom generacijom ovih skenera – BLK360 G1. Protrčite kroz objekte koje snimate koristeći najbolje u klasi rapidno skeniranje koje ne pravi kompromis po pitanju kvaliteta, dok ugrađena VIS tehnologija automatsku kombinuje skenove pružajući informacije o kompletnosti vašeg rada. BLK360 omogućava korisnicima da rade brže i pametnije i da dobiju podatke koji su potrebnim skoro momentalno.

BLK360 podaci su korisni mnogim korisnicima — tradicionalno AEC sektoru, kao i zapanjujućem  VFX/VR sektoru—korisnici mogu jednostavno preneti podatke i raditi u poznatom ekosistemu i kreirati ekstremno sveobuhvatne, korisne i  veoma precizne analize i iskustva.

BLK360 laserski skener
  • Četiri podešavanja za prikupljanje podataka koje traje:  7, 13, 30, ili 75 sekundi pri brzini od 680,000 tačaka u sekundi
  • Bogata fotografija visokog dinamičkog raspona (HDR) sa  5 nivoa HDR-a
  • Mali i lagan, dimenzije 155x80mm, težina 850 g sa baterijom
  • 5 puta brži od prethodnika – BLK360 G1, za skeniranje celokupnog vidnog polja i kreiranje sfernih fotografija potrebno je samo 20 sekundi
  • Vizuelni inercijalni sistem (VIS) vrši automatsku pre-registraciju na terenu
  • Brzi transfer podataka preko USB-C ili WiFi konekcije

Korisnici mogu kontrolisati uređaj korišćenjem Leica Cyclone FIELD 360 mobilne aplikacije, koja omogućava pre-registraciju skenova korišćenjem VIS-a, i prosleđuje oblake tačaka i fotografije na mobilni uređaj ili kompletiran projekat u Cyclone REGISTER 360 ili Cyclone REGISTER 360 (BLK Edition) preko Wi-Fi, uz punu sinhronizaciju među uređajima. Automatizovani radni procesi u obe varijante softvera i BLK360 dramatično pojednostavlju proces digitalizacije realnosti. Jednostavna izvoz LGS, RCP, ili E57 fajlova čini da rad sa oblakom tačaka bude jednostavan i efikasan tako da korisnici provode manje vremena procesirajući podatke, a više vremena provedu baveći se dubokom analizom i kreiranjem korisnih informacija.

BLK360 je takođe moguće povezati sa besplatnom aplikacijom, BLK Live, koja korisnicima omogućava da kontrolišu uređaj, vide podatke automatski dok se oni prikupljaju, sprovedu kontrolu kvaliteta i potpunosti snimanja , kao i izvoz e57 fajlova. Ova aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.

Novi BLK360 olakšava da podatke uvezete u softver u kome radite ili da ga jednostavno podelite sa zainteresovanim stranama. Direktno učitavanje podataka na HxDR uz automatsku konverziju u OBJ format i cloud – based vizuelizacija, direktno omogućava ostalim korisnicima da preuzmu podatke koje ste prikupili. Ili jednostavno prebacite podatke u  Leica Cyclone REGISTER 360 ili izvezite E57 preko  USB-C or WLAN za scan-to-BIM radne procese.

Sveobuhvatni HDR

Četiri kamere od 13 mega piksela koje ima BLK360 snimaju scene veoma kvalitetno, a HDR u 5 nivoa se pobrinuo da se ne izgube i najsitniji detalji u izazovnim svetlosnim uslovima i okruženjima, čineći da sferne fotografije i oblaci tačaka izgledaju realističnije nego ikad.

VIS sistem za registraciju skenova

Tehnologija vizuelnog inercijalnog sistema (VIS), dostupna na našim RTC360 skenerima, sada je ugrađena i u nove BLK360 u cilju automatske registracije tačaka. Svaki snimljeni sken je automatski povezan sa prethodnim, direktno na terenu, čineći da proces obrade podataka bude kraći.

Ultra-brzo skeniranje

Ugrađeni LiDAR senzor u novom BLK360 snima oblake tačaka brzinom od 680,000 tačaka u sekundi i izvršava skenirnje i fotografisanje sfernih fotografija za 20 sekundi, uz to fleksibilno podešavanje skeniranja obezbeđuje da ste snimili sve potrebne detalje.

Transfer podataka velike brzine

USB-C port na BLK360 donosi brži, jednostavniji prenos podataka, 9 puta brži nego na BLK360 G1. Na ovaj način transfer je ekstremno pouzdan i brz.

Upload na HxDR

Novi BLK360, kao i BLK2GO, BLK2FLY, i BLK ARC, je moguće direktno povezati na HxDR, Heksagonov servis za skladištenje u oblaku, kolaboracionu platformu za snimanje realnosti i geoprostorne podatke. Učitajte skenove na HxDR i skladištite podatke jednostavno u oblaku, ovo možete uraditi koristeći E57 fajl ili direknto kompatibilne fajlove sa Leica BLK skenera.

Preuzimanje aplikacije!

Cyclone FIELD 360 aplikacija za mobilne uređaje je besplatna za preuzimanje. Važeća Cyclone REGISTER, Cyclone REGISTER 360 ili Cyclone REGISTER 360 (BLK Edition) licenca je neophodna za aktiviranje Cyclone FIELD 360 aplikacije. Preuzmite Cyclone FIELD 360 aplikaciju sa App Store ili Google Play.

Imate li pitanja?