Inženjerska geodezija – oblikujte sve faze izgradnje

Budite spremni da pružite geodetske usluge na vreme i u okviru budžeta, uz smanjenje gubitaka i poboljšanu bezbednost u svakoj fazi izgradnje.

Priče inženjerskih geodeta da vas inspirišu

Bilo da projektujete i snimate, konstruišete i gradite ili upravljate i održavate neki objekat, naša rešenja obezbeđuju bezbednost, pomažu vam da budete brži, sarađujete u cloud okruženjima, digitalizuju tokove posla i isporučuju najvrednije geoprostorne podatke. Ovi video snimci će vas inspirisati primerima geodeta koji rade na  građevinskim projektima i ispunjavanju zahteve na vreme i u okviru budžeta uz smanjenje gubitaka i povećanje bezbednosti.

Rešenja u toku celokupnog životnog ciklusa izgradnje infrastrukture

Putevi i Autoputevi

Rast stanovništva, sve veći broj vozila i propadanje imovine zahtevaju kontinuirano održavanje, proširenje ili izgradnju novih autoputeva i puteva na održiv način. Mi omogućavamo geodetima da učestvuju u projektovanju, izgradnji i održavanju ovih objekata kako bismo održali naš svakodnevni život i ekonomiju u pokretu.

Bilo da se vrši snimanje terena, kreiranje DTM-a, mapiranje skrivenih objekata ispod površine, obeležavanje ili kontrola projekata, naša rešenja za snimanje realnosti i geoprostorna rešenja vam omogućavaju da pružate usluge u svakoj fazi životnog ciklusa izgradnje autoputeva i puteva.

Sarađujte u cloud-u, digitalizujte radne procese i obezbedite najtačnije geoprostorne podatke u svakoj fazi životnog ciklusa autoputeva i puteva.

Poslovne i stambene zgrade

Izvođači građevinskih radova moraju izbeći skupe greške i završiti projekte u roku i prema budžetu. Komercijalni i stambeni građevinski projekti moraju biti izgrađeni u skladu sa specifikacijama, a da pritom ostanu dovoljno fleksibilni da podrže poboljšanja tokom životnog ciklusa izgradnje. Inženjerska geodezija dodaje vrednost dinamičnim građevinskim projektima osim verifikacije obeležavanja, obezbeđenja i kontrole kvaliteta.

Opremljeni našim geoprostornim rešenjima i rešenjima za snimanje stvarnosti, možete da pružite mnoge usluge u životnom ciklusu zgrade, od projektovanja do renoviranja ili rušenja. Naša geodetska rešenja vam omogućavaju da poboljšate efikasnost tokom svih faza građevinskih projekata zgrada, dok se sve zainteresovane strane održavaju povezanim sa CAD i BIM digitalnim tokovima podataka. Razumevanjem toka posla i protoka podataka u izgradnji zgrada, pomažemo vam da povežete sve elemente, smanjite rizik i gubitke, sprečite nepotrebne dodatne radove i povećate bezbednost.

Povećate efikasnost tokom svih faza građevinskog projekta uz neprekidnu povezanost svih učesnika u projektu putem CAD i BIM digitalnog protoka podataka. Povežite sve elemente, smanjite rizik i gubitke, sprečite ponovne izladske na gradiliše i povećajte bezbednost..

Železnica

Železnički projekti zahtevaju najviše standarde tačnosti kako bi se osiguralo da se putnici i roba transportuju bezbedno i na vreme. Sa sve većom potražnjom za smanjenjem emisije štetnih gasova i zagušenja puteva, procenjuje se da će se železnički projekti povećati za 30%. Opremljeni našim rešenjima, geodeti obezbeđuju najtačnije snimanje realnosti i geoprostorne podatke, podržavajući železničke kompanije i građevinske inženjere da projektuju, grade i održavaju ove objekte kako bi osigurali siguran i efikasan transport putnika i tereta.

Pružamo geodetska rešenja specifična za železnicu tako da možete pratiti razmake, upravljati instalacijama, pratiti geometriju, pratiti nagib i infrastrukturu, meriti opterećenja, definisati uslove balasta, pregledati zadiranje u vegetaciju i otkriti promene. Naša železnička rešenja vam pomažu da prikupite, projektujete, izgradite, upravljate i održavate železničke pruge i mrežno okruženje, istovremeno izbegavajući potrebu za skupim i redovnim raspoređivanjem resursa na licu mesta.

Pomažući tokom projektovanja, izgradnje i održavanja železničke infrastrukture, geodeti koriste Leica Geosystems rešenja kako bi obezbedili sveobuhvatne, visoko precizne podatke konfigurisane prema specifičnim zahtevima železničkih projekata, obezbeđujući bezbednost i tačan transport robe i putnika.

Tuneli

Prilikom izgradnje tunela i najmanja greška u pravcu može dovesti do značajnih tehničkih problema i finansijskih rizika. Geodeti igraju ključnu ulogu u vođenju obe strane tunela u pravom smeru i obezbeđivanju da se proboj tunela dogodi tačno na određenoj ciljnoj tački.

Naša geodetska rešenja za tunele obezbeđuju najvišu preciznost merenja i automatizovano praćenje deformacija u svakoj fazi projekta izgradnje tunela kako bi se osigurala bezbednost. Bez obzira da li uspostavljate preciznu i pouzdanu kontrolu, vršite početna istraživanja lokacije ili izgradnje, pratite proces bušenja tunela, merite pomeranja ključne infrastrukture ili pružate detaljne georeferenciranje informacije o napretku radova, možete obezbediti brz i pouzdan radni tok za svaku fazu tunela.

Konstrukcija tunela predstavlja kompleksan projekat izgradnje važnog infrastrukturnog objekta i kao takva, u velikoj meri zavisi stručnosti geodeta u svakoj fazi procesa izgradnje tunela.

5 Najboljih praksi za građevinske kompanije u svetu posle krize

Saznajte zašto kompanije koje ulažu u inovativne geoprostorne tehnologije pozicioniraju svoje poslovanje u oblasti realizacije složenih projekata na vreme, u skladu sa budžetom i u skladu sa specifikacijama dok izgradnja…

5 Geosprostornih tehnologija koje podižu građevinarstvo na sledeći nivo

Koristeći najnovije trendove, geodeti tokom kompletnog ciklusa izgradnje mogu koristiti podatke za donošenje odluka. Ovih pet tehnologija menjaju igru kako bi digitalno građevinarstvo podigle na sledeći nivo.

Geodezija za građevinskog
robota

Šta će automatizacija u građevinarstvu doneti geodetima? Uz rastuća očekivanja da se bolje projektuje i gradi brže, verovatno će postojati mnogo mogućnosti za preduzeća koja pružaju geodetske usluge.

Inženjerska geodezija - Primeri iz prakse

Dođite do novih ideja uz neki od fascinantnih projekata širom sveta, u kome geodeti oblikuju okruženje u svakoj fazi izgradnje uz pomoć najboljih usluga u klasi i opreme za pozicioniranje i merenje

Svi blogovi o inženjerskoj geodeziji

Ova kolekcija saveta, trendova i mišljenja će vam pružiti neke nove ideje, informisati vas o trenutnom statusu…

Saznajte detaljnije informacije o našem portfoliju rešenja za inženjersku geodeziju.

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…