Kompletno rešenje za danas i u budućnosti

Leica GR50 & GR30 GNSS Serveri

Leica GR50 i GR30 GNSS Serveri

Leica GR50 i GR30 GNSS referentni serveri su pripremljeni za konstantno izmenljive zahteve u oblasti GNSS tehnologije. Bez obzira na aplikaciju  ovi uređaji obezbeđuju da sve instalacije GNSS permanentnih stanica isporučuju visoko tačne i pouzdane podatke 24 časa dnevno za mnogo narednih godina. GR50 i GR30 serveri nude mnogo više od standardnih prijemnika za referentne stanice.

GNSS performanse danas i u budućnosti
Za sve aplikacije, ispunjenost najviših zahteva i rad u najzahtevnijim okruženjima. Dizajnirani sa visokim performansama i uz mogućnost rada i u budućnosti GR50 i GR30 poseduju najnoviji GNSS senzor sa 555 kanala koji podržava sve globalne GNSS satelitske sisteme, kao što su GPS, GLONASS, Galileo i BeiDou, kao i regionalne sisteme kao što su QZSS i SBAS. Inovativna SmartTrack+ tehnologija obezbeđuje superiorni kvalitet podataka čak i u najtežim uslovima.

Pametno i pouzdano
GR50 i GR30 podržavaju RTK, statičke mreže, samostalne bazne stanice, terenske kampanje, monitoring objekata, atmosferske i seizmičke studije i sl. Referentni serveri su dizajnirani za pouzdan rad sa više istovremenih interfejsa i konekcija, kao i za registrovanje sirovih podataka. Pametan dizajn sistemskog RefWorx softvera poseduje opcionalne aplikacije kao i modularan hardver. To omogućava konfigurisanje svakog sistema prema specifičnim potrebama korisnika, kao što su registracija RINEX podataka u više istovremenih sesija i intervala i FTP servisa, istovremeni pristup više RTK klijenta, ili moćno Ntrip rešenje (Caster, Server, Client).

Site Monitor i VADASE
Detaljne informacije o pomeranjima objekta i prirodnih fenomena i real-time pozicije se prosleđuju naučnicima, istraživačima i inženjerima. Na raspolaganju su tri različite aplikacije za diferencijalno RTK i Mrežno RTK pozicioniranje:

  • Reference Station za praćenje stabilnosti stuba/antene fiksne referentne stanice
  • Monitoring za praćenje stabilnosti objekta – brana, mostova klizišta
  • Network RTK za računanje pozicije stanice kao RTK rovera, što omogućava analizu performansi RTK& Network korekcionih servisa

Leica VADASE opcija autonomno računa trenutne informacije o brzim pomeranjima koje se mogu pojaviti tokom prirodnih fenomena kao što su zemljotresi.

Kompletnost, jednostavna kontrola i bezbednost
Zahvaljujući moćnom i intuitivnom web-interfejsu RefWorx softvera svi korisnici GNSS mreža , i početnici i profesionalci, imaju potpunu i i laku kontrolu. Maksimalna operativnost uz minimalni  napor postignuta je kroz jednostavno konfigurisanje, automatizovan update softvera i, „plug-and-play“ povezivanje, automatizovano slanje e-mail poruka ili podršku SMTP. Napredna kontrola korisničkog pristupa putem HTTPs i SSL enkripcije i inteligentna „firewall“ zaštita obezbeđuju visok stepen sigurnosti.

Leica Spider rešenje
Referentni serveri su integralni deo Leica Spider familije, paketa softvera koji obezbeđuju RTK servise za različite potrebe. Svi zajedno ovi programi nude fleksibilno, prilagodljivo i jednostavno upravljanje Mrežnim RTK i monitoring servisima.