Kompletan harverski i softverski paket za monitoing u urbanim područjima.

Monitoring u urbanim područjima

Gradovi su rasli i evoluirali hiljadama godina, ali danas, više nego ikada, brzina urbanog razvoja zahteva izuzetne obzire u pogledu bezbednosti. Deformacioni monitoring obezbeđuje informacije o stabilnosti I pomeranjima, i omogućava donošenje adekvatnih odluka baziranih na činjenicama, što ne samo da doprinosi zaštiti ljudi I objekata, već takođe doprinosi smanjenu ukupnih troškova tokom životnog veka objekta.

Kombinacija podataka prikupljenih geodetskim instrumentima (totalne stanice, GNSS prijemnici i niveliri) i geotehničkim i meteo-senzorima (tilt senzori, tenziometri, meteo stanice, itd.), pruža kompletnu sliku o stabilnosti i pomeranjima u realnom vremenu.

Koji su benefiti monitoring u urbanim područjima?

  1. Procena prirodnih kretanja: površina zemlje se konstantno pomera I savija, posebno u blizini vode i tamo gde gde nema čvrste podloge. Zbog toga je važno razlikovati prirodna kretanja od kretanja uzrokovanih konstrukcijom ili bilo kojim drugim udarom koji uzrokuje nestabilnost tla.
  2. Za pomoć tokom procesa izgradnje: praćenje vertikalnosti i poravnanja je apsolutna potreba tokom procesa izgradnje visokih zgrada radi kontrole, pored ostalih zadataka kao što je merenje površina iskopa radi utvrđivanja količine kretanja tla i konstrukcije.
  3. Za zaštitu okolnog područja: radovi tokom procesa izgradnje mogu uzrokovati pomeranje okolnih zgrada ili objekata. Bilo da se radi o novoj zgradi ili izgradnji transportnog sistema, poput metro linija ili tunela, potrebno je nadzirati okolno područje kako bi se razumelo kretanje, pa se informacije o deformaciji okolnih objekata razumeti i ograničiti.
  4. Praćenje zdravlja objekta: ​​svaka zgrada i /ili objekat se vremenom menja i zanemarivanje različitih uticaja na nju može imati ozbiljne posledice. Primeri pretećih izvora nestabilnosti su: Prirodne opasnosti, seizmička aktivnost, starenje konstrukcije, promena upotrebe, održavanje objekta.

Ovaj video prikazuje tipične generičke primere instalacija za nadgledanje u urbanom području, ali svaki projekt praćenja zahteva svoj posebno ocenjen i osmišljen sistem praćenja pre instalacije. Leica Geosistems rešenja za automatizovani monitoring koriste se širom sveta više od 30 godina. Leica Geosistems je specijalizovani proizvođač i dobavljač rešenja za praćenje sa međunarodnim multidisciplinarnim iskustvom, sa holističkim ciljem pružanja inovativne tehnologije i podrške za bilo koji tip praćenja.

PROJEKTI

Lociranje podova u navišoj stambenoj zgradi u Americi

Korišćenje GPS rešenja za obeležavanje podova u Central Park Tower

Kombinovanje geotehničkih & geodetskih podataka

Gradovi su entiteti koje se razvijaju koji se prilagođavaju potrebama ljudi, ekonomskim funkcijama u cilju obezbeđivanja boljeg kvaliteta života.

Precizno pozicioniranje na Londonskom nebu

Procedura razvijena u Leica Geosystems, koristi GNSS opažanja u kombinaciji sa tiltmetrima

SOFTVERSKI PROIZVODI

Leica GeoMoS

Fleksibilno softversko rešenje za automatski deformacioni monitoring.

Leica GeoMoS Edge

Monitoring software autonomnu kontrolu senzora i neprekidnu registraciju podataka na terenu.

Leica GeoMoS Now!

Analiza & vizuelizacija monitoring podataka sa bilo kog mesta.

HARDVERSKI PROIZVODI

Leica Nova TM60

Najtačnija I najpouzdanija monitoring totalna stanica sa kamerom

Leica M-Com

Prvo “plug and play” rešenje za monitoring komunikaciju.

Geotehnički senzori

Automatizovano geotehnički senzori sa merenje i prikupljanje podataka

Leica Nova MS60

Jedan instrument za sve merne zadatke, podiže fuziju senzora na sledeći nivo.

Leica LS15 & LS10

Digitalni niveliri najviše tačnosti

Leica GMX910

GNSS prijemnik sa integrisanom antenom za monitoring.

Imate pitanja? Mi imamo odgovore!