Projektovanje i snimanje železnice

Obezbedite zahtevanu tačnost kako bi ste osigurali uspešnu izradu projekta i efikasno upravljali geodetskim podacima koristeći za to moćna I pristupačna rešenja.

Revizija projekta pruge i priprema podataka za rad na terenu sa Leica Infinity softverom.

Osigurajte uspešan i održiv dizajn železničkog sistema sa geodetskom opremom koja obezbeđuje potreban nivo tačnosti, pouzdana je, laka za korišćenje i omogućava efikasno upravljanje podacima.

Efikasno prikupljanje podataka vodi projekat u pravom smeru

Opremljeni geodetskim rešenjima, geodeti prikupljaju podatke brzo i tačno kako bi projektanti mogli da kreiraju optimalne trase železnice i projektuju bezbedne, pouzdane i isplative železničke sisteme. Naše najbolje totalne stanice u klasi, GNSS senzori, terenski i kancelarijski softver i rešenja za snimanje realnosti zadovoljavaju zahtevne standarde za projektovanje železnica. Prikupite brzo i bezbedno podatke za merenje i analizu terena, postojećih objekata i drugih faktora koji utiču na projekat železnice.

Obezbedite najtačnije podatke i digitalne modele za projektovanje železnica iznad i ispod zemlje

Koristeći geodetske alate koji precizno snimaju i vizuelizuju teren, lociraju podzemne instalacije i identifikuju podzemne uslove, geodeti obezbeđuju potrebne informacije inženjerima i projektantima za detaljne železničke projekte, uključujući pruge, mostove, tunele i stanice. Naša rešenja vam pomažu da pravilno napravite topografske podloge, snimke podzemnih vodova, dokumentovanje vlasništva nad imovinom duž železničkog koridora i 3D modele za sagledavanje lokacijskih uslova i vizuelizaciju informacija o terenu, nadmorskim visinama i karakteristikama lokacije. Obezbedite rezultate koji pomažu da se osigura da su kolosek, objekti i druge komponente pravilno izgrađeni, da ispunjavaju bezbednosne standarde i funkcionišu

Povećajte bezbednost i smanjite vreme provedeno na pruzi

Digitalni blizanci mogu značajno da smanje vreme i trud potreban za rad na terenu i omoguće osoblju da se usredsrede na druge zadatke, dok omogućavaju inženjerima i menadžerima da pristupe potpunim i ažurnim podacima o stanju postojećeg okruženja bez fizičke posete lokaciji. Naši mobilni sistemi za mapiranje i rešenja za terestričko lasersko skeniranje omogućavaju geodetima da kreiraju Smart Digital Realiti ili digitalni blizanac železničkog okruženja koji omogućava virtuelne simulacije, brže i bezbednije donošenje odluka i poboljšanu komunikaciju između radnika na terenu i ostalih timova. Bilo da projektujete novi ili postojeći kolosek, poznavanje tačne lokacije i stanja svih sredstava pre početka izgradnje povećaće vašu efikasnost smanjenjem zastoja i doprinosom bezbednosti na lokaciji.

Otkijte naša rešenja za projektovanje & snimanje pruge

Uspostavljanje visoko precizne geodetske mreže

Najtačnije totalne stanice, pouzdan GNSS i terenski softver

Leica Geosistems pruža kompletan portfolio totalnih stanica najviše tačnosti i GNSS rešenja kako bi se osiguralo da železnički projekti počinju sa najpreciznijom mrežom. Softver Leica Captivate daje rigorozne rezultate na terenu kako bi osigurao pouzdanost podataka na terenu.

Vodeća preciznost u industriji sa Leica Geosistems digitalnim nivelirima

Digitalni niveliri kompanije Leica Geosistems obezbeđuju nivelanje sa navišom preciznosti. Sa viziranjem uz pomoć kamere i autofokusom, efikasnost je maksimizirana, a zamor korisnika minimiziran. Ugrađene aplikacije obezbeđuju da se rezultati mogu proveriti na licu mesta kako bi se izbegle skupi ponovni izlasci na teren.

Izvršite rigorozno izravnanje mreže pomoću Leica Infiniti ili MicroSurvei STAR*NET softvera

Kada se završi prikupljanje podataka kontrolne mreže, konačne koordinate se isporučuju nakon izravnanja mreže. i Leica Infinity i MicroSurvey STAR*NET su dizajnirani da integrišu merenja sa svih senzora radi izravnanja. Izravnate koordinate se mogu deliti sa terenskim timovima preko Leica Exchange servisa ili direktno poslati ekipama na terenu.

Prikupite tačne i kompletne digitalne kopije za potrebe projekta pruge

Pouzdano merenja u cilju postizanja najveće preciznosti

Snimanje detaljne situacije na lokaciji je od suštinskog značaja za kreiranje tačnih podloga za projektovanje pre nego što nastavite sa građevinskim aktivnostima. Maksimizirajte efikasnost uz Leica TS16 i Leica AP20 AutoPole ili snimite slike sa vizuelnim pozicioniranjem pomoću Leica GS18 I i kreirajte oblak tačaka u Leica Infiniti. Pomoću terenskog softvera Leica Captivate možete snimiti sve tačke i linije na terenu kako biste osigurali minimalnu naknadnu obradu u kancelariji i kreirali podloge spremne za početak projektovanja

Lasersko skeniranje za sigurnost i efikasnost

Kada je potrebno skeniranje velikog dometa na bezbednoj udaljenosti, Leica ScanStation P-serija isporučuje visokokvalitetne 3D podatke, prikuplja do 1 milion tačaka u sekundi i kreće se do 1 km. Za veću efikasnost i brzinu, Leica RTC360 3D laserski skener ima merni opseg do 130 metara i brzinu skeniranja do dva miliona tačaka u sekundi. Oblaci tačaka iz laserskog skeniranja pružaju detaljanu digitalnu kopiju koji omogućava da projekat železnice započne počne sa pouzdanim podacima.

Mobilno mapiranje sa najvećom efikasnošću i bezbednošću

Mobilni sistemi za mapiranje nude visoko efikasno rešenje za kreiranje digitalnih blizanaca za potrebe projektovanje železnica i pomažu timovima za rad i održavanje da donesu informisane odluke o svojoj imovini. Instaliran na vozilu postavljenom na šinu, Leica Pegasus TRK rešenje snima putanju, 3D laserska tačka skeniranja može sa georeferenciranim slikama i dodatnim 360 slika bez spajanja kako bi se stvorio digitalni blizanac pruge i okolne infrastrukture. Brzo prikupljanje podataka je zagarantovano uz brzinu snimanja do 130 km/h. Sa upravljanjem hardverom i softverom samo jednom osobom, kao i obradom podataka u pokretu, Leica Pegasus TRK vam omogućava da efikasno snimite podatke na veoma velikim udaljenostima u poređenju sa konvencionalnim tehnikama snimanja. Kada se podaci prikupe, oni se dalje obrađuju pomoću Leica Cyclone Pegasus OFFICE softveru koji vam omogućava da kreirate isporučene proizvode visoke vrednosti pravilno konfigurisane prema standardima koje zahtevaju železnice.

Lociranje podzemnih instalacija i objekata

Vrhunska produktivnost detekciji podzemnih objekata Stream DP georadarom

Bezbednost je najvažnija u izgradnji, a poznavanje svega o gradilištu pre početka izgradnje je od suštinskog značaja za sigurnost. Stream DP je revolucionarno višekanalno rešenje GPR (Ground Penetrating Radar) za 3D mapiranje podzemnih objekata i instalacija u realnom vremenu koje nadmašuje sve postojeće tehnologije. Stream DP radarski sistem IDS GeoRadar koristi novu EsT tehnologiju za otkrivanje podzemnih objekata na većim dubinama od drugih rešenja. Ovo rešenje poboljšava efikasnost detekcije i obezbeđuje neprekidne performanse za lociranje podzemnih objekata

Efikasna vizuelizacija i saradnja

Prikupite, obradite, vizualizujte i pregledajte

Leica Infinity je centralno čvorište koje spaja i obrađuje podatke sa različitih senzora koji rade u zajedničkom referentnom okviru za vizuelizaciju, pregled i razmenu podataka, pružajući alate za uvoz podataka o projektu iz vodećih formata u industriji. Projekat se može pregledati i proveriti pre nego što se pripremi i pošalje direktno u Leica Captivate terenski softevr koristeći za to Leica Exchange ili Leica ConX cloud servise.

Obezbedite detaljniji uvid u vaše železničke projekte

HxGN Content Program je najveća svetska baza podataka snimaka iz vazduha visoke rezolucije, podataka o nadmorskoj visini, 3D modela i analitike širom Sjedinjenih Država i Evrope. Kvalitet bez presedana je idealna osnova za mašinsko učenje i AI aplikacije za izdvajanje i klasifikaciju objekata. Slike iz vazduha su dostupne u rezoluciji od 15 cm u urbanim područjima i 30 cm u širokim područjima. Jasne slike profesionalnog nivoa bez oblaka koje se strimuju ili preuzimaju mogu se koristiti za vaš idejni projekat, planiranje i procenu izvodljivosti projekta

Primeri uspešnih korisničkih projekata iz prakse

Lasersko skeniranje ima značajunu ulogu najvećem železničkom projektu u Melburnu

Kompanija Auspat Land Survey Australia je pomogla u povećanju efikasnosti i smanjenu rizika na železnici. Koristeći lasersko skeniranje, geodeti su prikupili precizne podatke, redukujući tako ismene u projektu i minimizjuči potrebu za dodatnim radovima.

Unapređenje Meksičke transportne infrastrukture

Konzorcijum IUYET je izvršio brzo i efikasno prikupljanje podataka u Meksiku u cilju dobijanja precizne topografije i pruge na projektu železničkog koridorao, omogućivši bezbednu i efikasnu izgradnju.

Poboljšanje železničke infrastrukture u glavnom gradu

Implementacijom preciznih geodetskih mernih tehnika, kompanija Atkins Rail Division je bila u mogućnosti da unapredi efikasnst I bezbednost Londonske železničke mreže.

Pogledajte savete & stručna mišljenja i sarađujte sa kolegama na LinkedIn mreži.

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…