Projektovanje & merenje tunela

Obezbedite tačne i pouzdane kontrolne geodetske mreže za pouzdano obeležavanje i snimanje realnosti unutar, oko i iznad tunela kako biste imali kompletne informacije potrebne za vizuelizaciju i analizu.

Isprobajte Leica Infinity sa vašim podacima o tunelu.

Tunel zahteva od geodeta da imaju najbolju opremu i obezbede najveću tačnost. Vi se možete u potpunosti osloniti na naša rešenja kako biste zadovoljili zahteve lakim korišćenjem moćnih rešenja.

Započnite izgradnju tunela sa samopouzdanjem

Tačna geodetska kontrolna mreža je od najvećeg značaja za osiguravanje preciznog navođenja mašina i najveće tačnosti “proboja” u izgradnji tunela.
Leica Geosystems se ponosi ponudom najtačnije i najmoćnije opreme pogodne za rad u teškim , koji se često povezuju sa tunelima, dopunjenim najmoćnijim softverom. Naša rešenja integrišu podatke iz različitih senzora, pružajući najviši nivo tačnosti za merenje i mrežno računanje.

Efikasno i kompletno prikupljanje podataka

Geodeti igraju važnu ulogu u fazi projektovanja tunela obezbeđivanjem podataka o stanju I topografskog i komunalnog mapiranja. Naša rešenja omogućavaju geodetima da mere i analiziraju teren, postojeće objekte i površinske karakteristike, usklađujući ih sa geološkim i geotehničkim podzemnim podacima za projektovanje tunela.
Sa našim najboljim totalnim stanicama, rešenjima za snimanje realnosti i naprednim softverom, geodeti mogu da prikupljaju podatke brzo, sveobuhvatno i bezbedno. Odaberite odgovarajuće rešenje za tunelske radove kada vam je potreban robustan radni proces koji obezbeđuje kompletne podatke.

Pripremanje projektovanja tunela za teren

Leica Geosystems rešenja obezbeđuju napredni softver za anketiranje koji olakšava besprekornu saradnju i efikasnost u analizi dizajna, pripremi podataka i razmeni podataka od kancelarije do polja. Naš softver omogućava jednostavno kreiranje dizajna tunela jednostavnim uvozom i uređivanjem dizajna iz vodećih formata industrije, omogućavajući pripremu i analizu podataka u tunelu. Pre nego što bude poslat na teren, dizajn može da prođe detaljnu proveru i proveru kvaliteta, obezbeđujući ispravnost.
Naša rešenja maksimalno povećavaju saradnju sa podacima i omogućavaju besprekoran tok posla između kancelarije i softvera polja. Softver nudi poboljšanu produktivnost i efikasnost kroz beznadežnu konverziju IFC modela u preseke tunela i profile, smanjenje grešaka i pojednostavljivanje procesa. Pripremljeni podaci o dizajnu mogu se direktno deliti sa zainteresovanim stranama na terenu, obezbeđujući fleksibilnost i nesmetaniju komunikaciju.

Otkrijte naša rešenja za dizajn & hvatanje tunela

Uspostavljanje visokokvalitetne kontrolne mreže

Najprofesionalnije totalne stanice, pouzdani GNSS i terenski softver

Leica Geosystems obezbeđuje kompletan portfolio totalnih stanica sa najpouzdanijim merenjem uglova i GNSS rešenjima kako  bi projekti tunela počeli uz najbolju kontrolu. Leica Captivate softver obezbeđuje pouzdane rezultate na terenu kako bi se osigura kvalitet podataka pre nego što napustite lokaciju.

Vodeća tačnost sa digitalnim nivelirima Leica Geosystems

Leica Geosystems  pruža najbolju tačnost. Povećajte efikasnost i minimizirajte umor korisnika na terenu uz pomoć slike i autofokusom. Onboard aplikacije obezbeđuju da se rezultati mogu proveriti odmah na terenu kako bi se izbegla skupa ponovna vraćanja.

Rigorozno izravnanje mreže

Kada se završi prikupljanje podataka za kontrolnu mrežu lokacije, konačne koordinate se dobijaju nakon izravnanja mreže. Leica Infinity ima mogućnost integracije merenja sa svih senzora kako bi obezbedili rigorozno izravnanje mreže. Izravnate koordinate se mogu deliti sa terenskim timovima putem Leica Exchange ili direktno poslati za korišćenje na terenu.

Prikupite tačne i kompletne „digitalne blizance“

Snimanje tačaka za izradu situacionih podloga

Snimanje detaljnih uslova na lokaciji je od suštinskog značaja za kreiranje tačnih projekata pre nego što se nastavi sa građevinskim aktivnostima. Maksimizirajte efikasnost uz Leica TS16 i Leica AP20 AutoPole ili snimite slike sa vizuelnim pozicioniranjem pomoću Leica GS18 I i kreirajte oblak tačaka u Leica Infinity softveru. Pomoću terenskog softvera Leica Captivate, možete da snimite sve tačke i linije na terenu da biste obezbedili minimalnu naknadnu obradu u kancelariji i kreirali rezultate spremne za početak projektantskih aktivnosti.

Lasersko skeniranje i mobilno mapiranje za sigurnost i efikasnost

Za veću efikasnost i brzinu, Leica RTC360 3D laserski skener ima merni opseg do 130 metara i brzinu skeniranja do dva miliona tačaka u sekundi. Oblaci tačaka iz laserskog skeniranja pružaju detaljan digitalni blizanac koji omogućava da projekat tunela počne sa samopouzdanjem. Kada je potrebno skeniranje velikog dometa na bezbednoj udaljenosti, na raspolaganju je i Leica ScanStation P-serija isporučuje visokokvalitetne 3D podatke, prikuplja do 1 milion tačaka u sekundi i ima domet do 1 km. Leica Pegasus TRK nudi visoko efikasno rešenje za mobilno mapiranje za kreiranje digitalnih blizanaca. Površinske pukotine se mogu lako identifikovati pomoću jedinstvenog rešenja za snimanje.

Vrhunska produktivnost u otkrivanju podzemnih komunalnih instalacija

Bezbednost je najvažnija u izgradnji, a poznavanje svega o gradilištu pre početka izgradnje je od suštinskog značaja za sigurnost. Lako otkrijte i mapirajte podzemne instalacije uz Leica DSX rešenje za detekciju vodova. Leica DSX maksimizira produktivnost sa najsavremenijim softverom koji automatizuje analizu podataka i kreira 3D mapu instalacija na terenu. Za veće dubine koristite Stream DP, revolucionarni, višekanalni geo-radar (GPR). Kao inovativno rešenje za mapiranje podzemnih objekata u realnom vremenu, Stream DP nudi najsavremenije karakteristike za podzemna istraživanja. Ako su u pitanju velike površine, Stream UP mapira podzemne objekte brzinom u urbanim sredinama brže i bezbednije od bilo kog drugog GPR Sistema.

Projektovanje, vizuelizacija i efikasna saradnja

Prikupite, obradite, vizualizujte i pregledajte

Leica Infinity je centralno čvorište koje spaja i obrađuje podatke sa različitih senzora. Koristeći namenski modul za tunele, može učitati projekte iz vodećih softvera u industriji i kreirati i upravljati tunelskim podacima. Projekat se može pregledati i proveriti njegov kvalitet pre nego što se pripremi i pošalje direktno u Leica Captivate pomoću GeoCloud Drive-a, koji pokreće HxDR.

Obezbedite dublji uvid u svoje projekte tunela

HkGN Content Program je najveća svetska baza podataka snimaka iz vazduha visoke rezolucije, podataka o nadmorskoj visini, 3D modela i analitike širom Sjedinjenih Država i Evrope. Kvalitet bez presedana je idealna osnova za mašinsko učenje i AI aplikacije za izdvajanje karakteristika i klasifikaciju objekata. Slike iz vazduha su dostupne u rezoluciji od 15 cm u urbanim područjima i 30 cm u širokim područjima. Slike profesionalne klase bez oblaka mogu da se strimuju ili preuzimaju kako bi vam olakšali početni projekat, planiranje i procenu izvodljivosti projekta.

Primeri uspešnih korisničkih projekata iz prakse

Bazni tunel Gotard, najduži i najdublji železnički tunel na svetu, koristi prednosti Leica Geosystems

Konzorcijum VI-GBT izbušio je 57 kilometara dug tunel sa obe strane planine i susreo se u sredini sa odstupanjem od samo 8 centimetara, dok je tolerancija inače bila 25 centimetara. Geodeti su postigli ovo inženjersko čudo vršeći merenja na svakih 400 metara, osiguravajući da je tunel tačno na pravcu.

Pogledajte savete & stručna mišljenja i sarađujte sa kolegama na LinkedIn mreži.

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…