Konstrukcija i izgradnja zgrada

Obezbedite najefikasnije i najpreciznije obeležavanje na gradilištu, kontrolu i ažurnost BIM modela.

Obezbedite najefikasnije i najpreciznije obeležavanje na gradilištu, kontrolu i ažurnost BIM modela uz trenutno deljenje izmena.

Obezbedite precizne 3D modele i izvršite tačno obeležavanje i verifikaciju projekta dok održavate BIM modele ažurnim. Pripremite 3D projekat za izvođenje na gradilištu obezbeđujući tačno navođenje i kontrolu mašinerije koja izvodi zemljane radove.

Uklonite greške i učinite obeležavanje i kontrolu efikasnijim

Geodeti obezbeđuju najefikasnije i najtačnije obeležavanje na terenu i mogu da ažuriraju BIM modele uz trenutno deljenje promena sa svima koji su uključeni u projekat. Naša rešenja poboljšavaju brzinu i efikasnost tokom izgradnje tako što drže BIM podatke dostupnim ekipama na terenu radi preciznijeg obeležavanja i verifikacije izvedenih radova. Sa najraznovrsnijom geodetskom opremom, možete da uporedite izvedeno stanje sa projektom na licu mesta tako što ćete proveriti ravnost betonskih podova ili vertikalnost zidova, brzo sprovesti proveru kvaliteta na licu mesta i kreirati dokumentaciju izvršenih radova.

Osposobljavanje geodeta da budu menadžeri podataka

Ljudstvo, radni procesi i podaci moraju da funkcionišu besprekorno zajedno da bi projekti bili završeni na vreme i u okviru budžeta. Geodeti mogu da podele promene dizajna sa svima koji su uključeni I, osim verifikacije obeležavanja, obezbeđenja i kontrole kvaliteta, obezbede dodatnu vrednost dinamičkim građevinskim projektima,. Naša rešenja vam omogućavaju da budete menadžer podataka omogućavajući pametnu saradnju, deljenje informacija o napredovanju projekta i registrovanja imovine. Ubrzajte korišćenje I deljenje podataka BIM-a na terenu i između terena i kancelarije, dokumentujte napredak, pratite validaciju ugrađenog materijala i još mnogo toga. Pružamo opremu za snimanje i merenje stvarnosti za otkrivanje odstupanja ili razlike od projekta u realnom vremenu na licu mesta, održavajući izgradnju, proizvodnju i instalaciju prema planu i rasporedu.

Osigurajte usklađenost sa bezbednosnim standardima

Primena najboljih geodetskih metoda i korišćenje prave opreme pomaže u stvaranju bezbednijeg radnog okruženja i ublažavanju rizika. Nadgledanje konstrukcije je kritični deo obezbeđivanja bezbednosti tokom procesa izgradnje zgrade, varirajući od malih ručnih serija merenja do potpuno automatizovanih sistema za monitoring u realnom vremenu 24/7. Uz pomoć rešenja za monitoring Leica Geosystems, možete dobiti precizne podatke merenja za otkrivanje deformacija konstrukcije, omogućavajući inženjerima da procene rizike građevinskih aktivnosti. Naša rešenja prate bezbednost svih objekata, zgrada ili okolnih područja tokom građevinskih aktivnosti. Od rešenja za monitoring do sistema za izbegavanje sudara, Leica Geosystems pruža prava rešenja za bezbednost vašeg projekta.

Pogledajte naša rešenja koja se koriste u fazi konstrukcije zgrada

Geoprostorna rešenja i povezivanje na radilištu čini izgradnju lakšom

Priprema podataka

Koristeći Leica Infinity softver, priprema podataka za rad na terenu jednostavna za korišćenje i omogućava besprekoran prenos podataka preko Leica Exchange ili Leica ConX web servisa različitim zainteresovanim stranama na terenu. Priprema podataka na terenu se može obaviti pomoću Leica Captivate za lako upravljanje IFC datotekama ili lako kreiranje tačaka, linija ili lukova u roku od nekoliko sekundi. Kreirajte nove ili dodajte elemente koji nedostaju iz projektnih podataka brzo i lako da biste ažurirali planove, omogućavajući trenutni odgovor na promene na sajtu kada se dogode.

Podrška partnerskim radnim procesima

Leica Geosystems sarađuje sa Autodesk-om, Bentley-em i drugim partnerima na optimizaciji efikasnosti i povećanju transparentnosti kako na gradilištu tako I u kancelariji, integrišući tehnologije koje omogućavaju profesionalcima u građevinarstvu da implementiraju pojednostavljene tokove rada. Sa Leica CloudVorx softverom možete efikasno da radite sa velikim oblacima tačaka direktno u različitim CAD platformama, uključujući AutoCAD, Bentley, Revit, Navisworks, BricsCAD i mnogim drugima. Radni proces sa Autodesk-om podržava Leica BLK2GO i Leica Geosystems 3D laserske skenere. Poboljšajte efikasnost tokom procesa obeležavanja i verifikacije povezivanjem Leica totalnih stanica sa Autodesk BIM 360 Layout aplikacijom. Za dokumentaciju, Autodesk BIM 360 Docs pomaže klijentima da pojednostave procese izgradnje putem softvera Leica Infinity, Leica Captivate ili Leica iCON.

Upravljajte izvođenjem zemljanih radova uz napredna rešenja za kontrolu mašinama

Leica Geosistems rešenja za upravljanje građevinskim mašinama uvode digitalne radne procese za optimizaciju zemljanih radova. Sa jednom kontrolnom jedinicom, Leica MCP80, i zajedničkom softverskom platformom, Leica MC1 i Leica ConX, tačnost i brzina su povećane čak i za neiskusne operatere mašina. Jedno rešenje za softver i panele omogućava potpunu fleksibilnost za primenu u širokom spektru tipova mašina i brendova. Konzistentnost u dizajnu softvera u svim aplikacijama za kontrolu građevinskih mašina smanjuje napore za obuku i pojednostavljuje angažovanje novih zaposlenih.

Podignite svest radnika i pomozite u sprečavanju nesreća na radilištu

Leica Geosistems rešenja za bezbednost u realnom vremenu povećavaju svest o bezbednosti radnika i vidljivost između radnika i operatera mašina kako bi se sprečili sudari između mašina i ljudstva, mašina i mašina i mašina i objekata.

Završite poslove obeležavanja uz manje grešaka, minimizujući ponavljanje radova i kašnjenja

Završite poslove obeležavanja uz manje grešaka, minimizujući ponavljanje radova i kašnjenja

Sa Leica Captivate terenskim softverom, obeležavanje tačaka, linija i lukova iz 2D, 3D i BIM formata je lako i precizno. Dodatno možete povećati efikasnost obeležavanja korišćenjem ugrađenih aplikacija, kao što su Auto Points za obeležavanje ili Structural Steel za obeležavanje šrafova na metalnim kontrukcijama. Vodeće totalne stanice u industriji, kao što je Leica TS16, povezane sa AP20 AutoPole omogućavaju preciznost, veću produktivnost i pouzdanije obeležavanje sa manje grešaka, minimizirajući ponavljanje i kašnjenja u radu.

Obeležavanje sa iCON build softverskim rešenjem za zgrade za one koji nisu geodeti

Jednostavno i precizno iskolčite tačke, linije i lukove iz 2D, 3D i BIM formata datoteka sa iCON totalnim stanicama i iCON build softverom. Osigurajte brzo i precizno obeležavanje svaki put, sa optimizovanim prikazima i indikatorima kvaliteta označenim bojama i proverom tolerancije. Dodatno poboljšajte radne procese sa integrisanim funkcionalnostima.

Brzo detektujte neusaglašenost, napravite korekcije i ostanite u skladu sa rasporedom

Verifikacija usklađenosti izvedenog stanja sa CAD i BIM modelom

Odstupanja između projekta i izvedenog stanja često se identifikuju prekasno i dovode do dodatnih radova, otpada i skupih kašnjenja. Senzori za snimanje realnosti Leica BLK360 i Leica RTC360, upareni sa Leica Cyclone familijom softverskih rešenja, omogućavaju brzu i jednostavnu verifikaciju izvedenih radova. Za verifikaciju pozicioniranja, Leica totalne stanice i Leica Captivate terenski softver omogućavaju geodetima da donose informisane odluke direktno na licu mesta. Stvaranje stalne povratne sprege između izvedenih radova i projekta pomaže da se problemi otkriju u ranoj fazi i smanjuje rizik od kašnjenja. Naša vrhunska senzorska i softverska rešenja su potpuno kompatibilna sa vodećim CAD i BIM softverom u industriji.

Provera ravnosti i vertikalnosti

Leica Nova MS60 MultiStanica sa Leica Captivate aplikacijom Inspect Surfaces omogućava merenje ravnosti površine podova prilikom izlivanja betona, kao i merenje vertikalnosti zida. Geodeti mogu da identifikuju i obeleže odstupanja između projekta i izvedenog stanja direktno na licu mesta. Ranije bi se takve odluke donosile tek nakon vraćanja u kancelariju i naknadne obrade izmerenih podataka. Sada trenutne intervencije na licu mesta rezultiraju uštedom vremena, materijala i odgovarajućih troškova.

Real-time kontrola sa iCON build softverom

Izvršite brzo kontrolu izvedenih radova na osnovu podatke merenja iCON totalne stanice i softvera iCON build ili skenirajte podatke sa Leica MS60 MultiStanice tačno kada vam je potrebno. Jednostavni automatizovani radni procesi omogućavaju prikupljanje podataka za sve tipove površina, kao što su pre i posle izlivanja betonskih ploča, konstrukcija i MEP instalacija za trenutnu korekciju ili ažuriranje projekta na osnovu tačnih podataka na terenu. Brzi proračuni u realnom vremenu ističu područja van tolerancije za trenutno reagovanje i korekciju na licu mesta.

Real-time kontrola sa iCON build softverom

Avvir je BIM-fokusirana platforma za analizu snimljenih podataka koja pomaže u rešavanju grešaka, smanjenju skupih dodatnih radova, prevenciji kašnjenja I dobijanju tačnog, transparentnog finansijskog uvida u napredovanje projekta. Sa Avvir Inspect alatom, vi možete automatski identifikovati neslaganja između projekta (BIM) i izvedenih radova (Point Cloud) tako da se odmah mogu preduzeti odgovarajuće akcije.

Pratite napredak izgradnje uz preciznu dokumentaciju

Digitalni blizanac za kompletnu dokumentaciju o stanju na lokaciji i provere napretka zgradnje

Širok spektar Leica 3D laserskih skenera i rešenja za autonomno snimanje stvarnosti sa softverom porodice Cyclone obezbeđuje snimanje, obradu, upravljanje i analizu oblaka tačaka, obezbeđujući kompletan radni proces od terena do kraja. 3D laserski skeneri omogućavaju korisnicima da efikasno i precizno dokumentuju sve faze napretka izgradnje i obezbede da se lokacija svih skrivenih objekata zna nakon završetka izgradnje.

Dokumentujte napredak izgradnje uz pomoć Multivista servisa

Korišćenje pravih rešenja za dokumentaciju tokom izgradnje obezbeđuje arhitektima, inženjerima, konstruktorima i vlasnicima tačnu dokumentaciju koja je napravljena za verifikaciju. Multivista servis pruža usluge dokumentacije o napredovanju vizuelne konstrukcije zasnovane na cloud platformi. Snimanjem fotografija i video zapisa kao merljivih 3D slika pomoću veb kamera, virtuelnih vodiča i usluga bespilotnih letelica, Multivista je savršeno rešenje za dokumentaciju za građevinske izvođače i vlasnike.

Vizuelna građevinska dokumentacija u realnom vremenu

OxBlue time-laps fotografije visoke definicije i video striming uživo pružaju vizuelnu dokumentaciju u realnom vremenu o svemu što se dešava na gradilištu, kako eksterijera tako i enterijera. Potrebne uvide možete pružiti kombinovanjem najnovije tehnologije kamera, veštačke inteligencije i algoritama mašinskog učenja. Obaveštavajte sve o statusu projekta, kritičnim prekretnicama i drugim ključnim informacijama kako biste osigurali da projekti budu u skladu sa rasporedom i u okviru budžeta.

Upravljajte rizicima na projetu u cilju veće bezbednosti uz pomoć skalabilnih monitoring rešenja

Povećajte bezbednost na licu mesta i smanjite investicije uz kampanjski monitoring

Izgradnja može biti opasna, a čuvanje ljudi i imovine je kritično. Preko Leica Geosistems monitoring rešenja, pomeranja na i oko gradilišta mogu se otkriti i preduzeti mere predostrožnosti. Kada su rizici mali, kampanjsko praćenje, uz merenja koja se sprovode sa postojećom opremom što ne zahteva dodatna ulaganja.

Poboljšajte efikasnost i minimizirajte greške uz poluautomatsko praćenje

Kada se očekuje veći rizik u građevinarstvu, ljudi i imovina mogu biti bezbedniji uz poluautomatski monitoring. Koristeći totalnu stanicu, Leica TPS aplikaciju za praćenje i Leica GeoMoS servis, merenja i analize se sprovode automatski. Rezultati se mogu vizualizovati i prikazati na mreži kako bi se ubrzao proces kako bi se osiguralo da se svi pokreti brzo identifikuju i da se preduzmu radnje kako bi se sve zaštitilo.

Povećajte bezbednost uz monitoring u realnom vremenu

Za potpuni mir, primenite Leica Geosistems rešenja za praćenje u realnom vremenu. Za projekte gde je velika verovatnoća strukturalnih pomeranja, praćenje u realnom vremenu je pravi izbor. Mnoge tačke se mogu identifikovati i automatski meriti u ciklusima 24/7 i odmah proveriti da li je došlo do pomeranja. Obaveštenja se šalju u realnom vremenu, a stručnjaci mogu odmah da odluče da evakuišu ugrožena područja. Čuvajte svoje gradilište i okolinu bezbednim uz Leica Geosistems rešenja za monitoring.

Primeri iz prakse

Smanjenje rizika: slučaj za 3D laser skeniranje na projektu poslovnog objekta

Pogledajte kao je kompanija RM Surveys koristila skeniranje kako bi umanjila rizik od deformacija I time izbegla probleme u pogledu kašnjenja i prekoračenja budžeta.

Snimanje najvećeg Nemačkog Aqua Parka

Pogledajte kako je Saladin Keller obezbedio sve geodetske usluge za potrebe planiranja I izgradnje vodenog parka.

Postavljanje podova na najvišoj stambenoj zgradi u Americi

Pogledajte kako su geodetski inženjeri firme Pinnacle Industries II, koristili Leica Geosystems GNSS sistem za obeležavanje svakog novog sprata na najvećoj stambenoj zgradi na svetu.

Pogledajte savete & stručna mišljenja i sarađujte sa kolegama na LinkedIn mreži.

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…