Železnica

Geodezija povećava bezbednost i efikasnost železnice i minimizuje zastoje u radu

video thumbnail

U cilju povećanja efikasnosti i bezbednosti železnice

Tokom životnog ciklusa železnice, geodeti pomažu da se osigura bezbednost, pouzdanost i održivost železničke infrastrukture. Isporukom tačnih topografskih podataka, lociranjem i mapiranjem podzemnih instalacija i objekata i pripremom podataka, geodeti postavljaju osnovu za efikasnu izgradnju. Tokom izgradnje omogućavaju kontrolu kvaliteta i tačnosti tako što obezbeđuju precizno obeležavanje, kontrolna merenja, merenje geometrije koloseka, pregled železničkog balasta i praćenje stanja pruge. Kroz dokumentovanje i mapiranje železničke imovine u 3D i izdvajanje informacija, geodeti takođe omogućavaju efikasan i bezbedan rad i održavanje železnice.

Faze životnog ciklusa izgradnje

Projektovanje & Prikupljanje

Kreirajte tačnu digitalnu kopiju nove ili postojeće železnice uz smanjenje vremena provedenog na terenu na minimum. Sprovedite procenu i analizu bez potrebe za stalnim prisustvom na terenu.

Konstrukcija & Izgradnja

Obezbedite najpreciznije pozicioniranje koloseka, obeležavanje, merenje pruge, analizu kvaliteta uz veliki doprinos povećanju bezbednosti na terenu.

Upotreba & Održavanje

Merite geometriju šina, lako konfigurišite ulazne podatke za korekciju koloseka I autonomno izvršite inspekciju nosećeg sloja. Povećajte bezbednost uz pomoć rešenja za monitoring železnice.

Korisnička iskustva

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…